lauantai 12. helmikuuta 2011

Ruumiinavaus

Jälleen kerran on todettava, että se mitä itse kuvittelee tai päättelee (tai haluaa päätellä), ei pidä alkuunkaan paikkaansa. "Eihän tässä ole kun pieniä hiushalkeamia". Joopa joo. Kun aikaisemminkin todetut Oikeat Ammattimiehet rupesivat töihin, alkoi asioiden oikea tola selvitä. Koska vauriolista on pitkä, on helpompi esittää tilanne kuvallisessa muodossa...Homma muistuttaa paljolti hammaslääkärin hommaa; Paskaa kamaa pois niin kauan kun löytyy ja uutta tilalle. Myös työvälineistö on kuin hammaslääkärin, mutta potenssiin kaksi. Työ kestää arviolta maaliskuun loppupuolelle.
Samalla kuulin varsin erikoisia tarinoita kyseisestä rakenteesta. Tehtaan puutteellisista telakointi/kuljetusohjeista johtuen on vastaavanlaisia korjauksia jouduttu tekemään jo heti alkuvuosina ja tietysti tehtaan piikkiin. Koko painoa kun ei kuulemma saa asettaa pelkästään kölille vaan myös perää tulee tukea reilusti takapainoisuudesta johtuen. Kävi selväksi, että tämän veneen kohdalla sellaista ongelmaa ei pitäisi enää syntyä (liimaus => reilu laminointi), mutta toivottavasti tieto on kantautunut myös muiden Beneteau/Jeanneau -omistajien korviin. Jos ei, niin suosittelen puhelua Hallikaisen Ninolle. Tai länsiviitan kiertämistä itäpuolelta. Tästä saa myös oivan viisastelunaiheen saunakeskusteluihin; "Juuri siksi rakennutin kuusijalkaisen pukin......"

Jäi kuitenkin erittäin hyvä fiiliis; Veneestä tulee entistä parempi!!!

Vaikka veneen ikä ei oikeuttaisi vielä edes ala-asteopetukseen, on pohjan puberteetti taas edennyt noston jälkeisestä tilanteesta. Ammattimies kuvaili pohjan tilaa sanoin "onhan se aika rapsakka". Todennäköiseksi syyksi ilmoitettiin, että myrkky on aikoinaan vedetty kuivan primerin päälle. Ymmärsin pitää suuni kiinni, mutta kommentti olisi kuulunut "eikös sen pidäkin kuivua ennen uudelleenmaalausta". Piha-aidan maalaustaitoja ei ilmeisesti voi soveltaa näihin hommiin...Jos pohjan haluaa kerralla kuntoon, se pitää skrabata kokonaan puhtaaksi, vetäistä uusi kerros primeria + kaksi myrkkykerrosta. Ja hintahan on vain keskivertosuomalaisen kuukausipalkan verran. Kun sitten kuvittelen itseni suorittamassa em. urakkaa taivasalla, koen helpommaksi kasata rahat vaikka pulloja keräämällä.
Tämä saatanan harrastus vie omat ja varastetut, mutta sehän ei ole mikään uutinen. Samaa hoetaan joka blogissa ja keskustelupalstalla.....

4 kommenttia:

 1. Tarviiko järvellä mitään myrkkymaaleja?

  VastaaPoista
 2. No kaveri teki pohjarempan muutama vuosi sitten ja jätti myrkyn pois. Pohja ei ollut kesän jälkeen paha, mutta mitälie -kasvustoa (vähän kuin hämähäkinverkkoa) ja limaa oli pohjassa jonkin verran ja vaikutus vauhtiin oli varmasti ainakin 0,001 solmua. Itselläni oli Inferno 29:ssä n. 5 vuotta vanha Hard Racing Extra ja se vaatinut muuta kuin erittäin hellän alapesun noston jälkeen ja jäi priimaksi vielä seuraavallekin omistajalle. Olen siis myrkyn kannalla, varsinkin kun jatkossa on tarkoitus piipahtaa kerran pari kesässä merenkin puolella...

  VastaaPoista
 3. Ensi kesänä kun tulette VSSR:ään ja BOW.lle niin kannattaa laitta kunnon myrkyt, treenata vähän jne. Ja kunnon tujaukset ennen VSSR:ää on kipparille jo luvattukin !?

  VastaaPoista
 4. VSSR on varma ja HTR mahdollinen, mutta siihen ne ainakin tältä kesältä jää. Mutta nälkähän kasvaa syödessä.....

  VastaaPoista