tiistai 18. syyskuuta 2012

Isojen poikien leikit

Sattui sitten aika mainio purjehduskeli Syysseilaukseen. Edellisen päivän golfkierroksesta hankittu jäykkyys poistui pikkuhiljaa rannikon jäädessä taakse.

Joonas pisti porukan kuosiin ja muutaman harjoitusmanööverin jälkeen kuusi 36.7:aa tunki itseään lyhyehkölle lähtölinjalle. Saatiin hyvä lähtö ja ainoastaan Nea Nora taisi ehtiä edelle. Tuuli vielä kohtuu kevyttä ja päästiin hyvin hakemaan trimmejä...
Ajettiin hivenen alemmas, mutta vauhti pysyi hyvänä. Ylämerkillä käännettiin edelleen toisena. Spinnu nousi erittäin räväkästi, vaikka keulaluukusta nosto olikin uutta. Nea Nora jiippasi aikaisemmin ja ajoi heikompaan tuuleen jonka seurauksena alamerkillä käännettiin ensimmäisenä. Virheetöntä ajoa ja takaa tulevat jäävät pikku hiljaa lisää. Viimeisessä spinnunlaskussa yläkaija tai jotain jää lamppuun kiinni ja siinä tanhutessa puomi G:stä läpi. Lähtee muuten aika jännä ääni, sellainen piukee. Lyhyt kryssi maaliin ja selvä ykköspaikka. Hemmetin hyvä kokonaissuoritus!!

Tauon aikana vatvottiin reiviä ja lopulta päädyttiin siihen sekä vanttien tiukkaamiseen. Ainoana veneenä Jazz jättää reivin tekemättä, mutta nopeasti laskien yhdeksän ukkoa haikkaa reunalla ja vene pysyy hyvin näpeissä. Kohtuu lähtö ja kunnon OD-tyyliin rintarinnan kryssille.
Taidettiin olla alun jälkeen n. kolmas ja pitkän kryssin aikana erot ovat aika pieniä eri reittivalinnoista huolimatta. Ylämerkillä tulo menee hivenen penkin alle ja viimeiset sadat metrit hirveetä piinaamista, mutta edelleen kolmas ja Jazz on vetänyt kaulan, jota ei pelkällä venevauhdilla enää kurota umpeen.


Kahvilan porukka päästettiin suosiolla ohi...

Hyviä surffeja kymppien paukkuessa muutamaan kertaan ja La Bayaderesta ohi. Sopivasti ohjelmaa koko ajan, mutta paketti kestää hyvin kasassa, toisin kun eräällä pienemmän luokan veneellä. Yksinäinen keulamies tanssii puomin kanssa puolelta toiselle vaappuvan veneen kannella muiden karjuessa peräsuoli pitkällä kirosanoilla ryyditettyjä ohjeita. Keulamiehenä olisin tempaissut puomin poikittain sitloodaan ja uinut läheisen saaren rantaan, sen verran tuntuivat sitloodassa arvostavan yrittämistä...

Loppu pelkkää letkassa ajoa perässätulijoiden pilkkoessa purjeita...


Kiitokset vastuulliselle matkanjärjestäjälle, helkkarin mukava päivä!!!

Tulokset Avareiden sivuilta ja ammattilaisen loistavaa kuvamateriaalia löytyy

http://sailpix.pp.fi/syysseilaus12/#N73_7312_DxO.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti