sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Keskitäyteläinen viinijuhlapurjehdus

Hellekeli tappoi kesätuulen ja kisa käytiin 0-2 metrin höngyssä. Isoon LYS-luokkaan osallistui 7 venettä ja tiedossa oli tasainen vetäisy. Keli huomioiden kisan ennakkosuosikit pitivät pintansa, vaikka yllärimahdollisuus kesti vajaa maili ennen maalia saakka.

Lähtöhetkellä tuuli sen verran, että saatiin asiallinen vastatuulilähtö aikaiseksi. Jukkis toi meidät viivalle jälleen oikealla hetkellä ja saimme ihan kelvollisen lähdön. Sataman edustalla olevan kiertopoijun kohdalla allekirjoittaneen pokka ruorissa olisi jo pettänyt, mutta Jukkis taivutti veneen H-veneen ja poijun väliin, jolloin pääsimme Sigmund-X:n (X-37) yläpuolelle ja Fun 4 Us:in (First 40.7) vanaveteen. Löysimme hyvät kevyen kelin luovitrimmit ja ajoimme käytännössä samaa vauhtia ko. veneiden kanssa ja samaan aikaan Kokanee (Inferno 33) ja Trixie (First 33.7) jäivät tasaisesti. "Mustan jöötin" korvaaminen pikkasen pussikkaammalla mylarilla osoittautui oikeaksi valinnaksi.

Spinnupätkän alkaessa ero Kokaneeseen ja Trixieen oli jo ratkaisevan tuntuinen ja kestimme joten kuten isompien matkassa, vaikka alimittainen spinnumme antoi melkoista tasuria. Tilanne näytti varsin kelvolliselta. Artsi viritteli jo poika saunoo -biisiä. Alkaa jo olla tuttua tämä etukäteen fiilistely....

Alamerkille tullessa tuuli tilttasi kokonaan ja samaan aikaan Kokanee alkoi lähestyä uhkaavasti. Kierron jälkeen koettiin melko erikoinen ilmiö; Nostimme spinnun ja saimme sen vetämään joten kuten ja samaan aikaan vastaan tulevat ajoivat muutaman sadan metrin päässä myös spinnuilla. Seurauksena olikin totaalinen tiltti ja alkoi jo Haukilahdessa harjoiteltu hidas valssi oman kölin ympäri. Maaliin oli kuitenkin enää vajaa maili. Tässä kohtaa Fun 4 Us oli vierellä, mutta Sigmund-X löysi jonkin spinnuhöngän ja vetäisi riittävän kaulan kohti maalia. Myös Kokaneen spinnu alkoi vetää ja se läheni 180 astettä kääntyneen tuulirintaman mukana reipasta vauhtia. Valuteltiin maaliin toisena veneenä 7 minuuttia Sigmung-X:n jälkeen, mutta Kokanee korjasi potin saatuaan eroa riittävästi kiinni.

Jäi sellainen keskitäyteläinen olo. Purjehdimme virheettömästi ja kevyen kelin venevauhti oli parasta koskaan tällä vehkeellä. Enemmän oli kuitenkin tarjolla pienellä tuurilla, mutta toisaalta varmaan jokaiselle veneelle jäi saman verran jossiteltavaa. Onnea Samille, pitkään jahdattu kotikisan voitto oli ansaittu!

Erikoista kisassa oli se, että ison luokan lisäksi vain yksi H-vene pääsi maaliin ja mm. kaikki keski-LYSsin veneet jäivät matkalle. Tilanteesta joku voisi syyttää järjestäjiä, mutta toisaalta "lyhennyssuunnitelma" oli asiallinen ja eihän se ole järjestäjien vika, jos tuuli tilttaa täysin.

Tästä matka jatkuu kohti Varkautta, jossa on seuraava ponnistus tiistaina. Miehistö ja samalla työnjako vaihtuu totaalisesti ja pitää toivoa, että sama vauhti löytyy taas....

Kisakuvien ottamisen unohdin kokonaan jännittämisen ja jatkuvan aurinkorasvan levittämisen takia.

Tulokset löytyy täältä:

http://www.kuopionpursiseura.fi/images/stories/kilpailutoiminta/2011_viinijuhla_tulokset.htm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti