keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Ylävireinen Oopperaregatta

Ja Pukkihan kuuli toiveen!! Kisa käytiin hienossa säässä ja ja melkolailla tasaisessa 2-4 metrin tuulessa.Lähtö oli aina hengästystä aiheuttava spinnulähtö ja kuten arvata saattoi, pakkasi koko fleetti ensimmäiselle kääntöreiskalle yhtenä rintamana. Siinä sitä tönittiin veneitä kuin kanootteja toistemme kyljistä ja toimitusta säestettiin kattavilla kirosanakokoelmilla ja sääntötulkinnoilla. Karlo pääsi puikahtamaan ekana kryssille takanaan Irina. Me pääsimme kohtuullisesti irti sumpusta ja aloitimme ajamaan Karloa takaa. Parin mailin jälkeen viisikko, jolla taistelimme koko kisan läpi, oli kärjessä.
Saavutimme ekan piikkipaikan vähän ennen Kankaisselälle kääntävää länsiviittaa, mutta juuri ennen luodonkiertoa Sigmund-X ohitti meidät. Spinnu räpsähti hyvin auki ja samalla reikä nro 27 sai alkunsa. Pitkä spinnupätkä Lukkarinluodolle oli tuuliputkien hakemista ja Karlo sekä Sigmund-X antoivat osviittaa, kumpi reuna veti paremmin. Kannassa sestoivat Fun 4 Us ja Excalibur, joka uudella genoallaan oli kerrankin hyvissä asemissa luovin jälkeen. Myös Layla osoitti reipasta spinnuvauhtia saavuttamalla kärkiporukkaa. Tässä kohtaa teimme kisan ainoan virheen, kun lähdimme leikkaamaan eteläreunasta kohti pohjoisreunaa silla seurauksella, että sekä Fun 4 Us ja Excalibur kuittasivat ohi.

 Ennen hienoa manööveria...


... ja jälkeen.....ttu!

Lukkarinluodon kääntömerkille tulimme siis viidentänä ja ero Karloon ja X:ään tuntui pikkasen turhan kovalta. Lähdimme kuitenkin hakemaan rohkeasti tuulta jälleen eteläreunalta ja sinnepäin mennessä kuittasimme jo Fun 4 Us:n ja Excaliburin. Jonkin ajan päästä olimme taas Karlon ja X:n kannassa ja kiinni ja spinnuteltaessa kohti Savonlinnaa kuittasimme molemmat reilulla leikkailulla. Spinnujiipit alkaa olla hallussa, ainakin tällai kevyellä kelillä. Aiheeseen palataan vielä varmasti....

Tultaessa maalinjaa kohti poika saunoi taas perinteisesti ja elättelimme hieman toivoa kisan lyhentämisestä, koska se olisi tiennyt kisan nopeimman veneen titteliä ja norppapatsasta takan reunalle seuraavan vuoden ajaksi, mutta töräytystä ei kuulunut ja hyvä niin, koska tuuli ei osoittanut laantumisen merkkejä. Luovipätkä Kaupinsaaren itäkärkeen sujui hyvin, mutta Fun 4 Us seurasi kuin hai laivaa ja saavutti meitä reippaissa puuskissa. Viimeiselle spinnupätkälle lähdimme käytännössä rinnakkain. Takaa tullut Excalibur sai myös spinnupätkällä ison vaihteen silmään ja saavutti kärkikaksikkoa vastustamattomasti.Tultaessa viimeiselle kääntömerkille, oli Excalibur vetäissyt sata metriä kaulaa ja ote norpasta oli napakka. Fun 4 Us:n spinnujiippi jäi hieman myöhäiseksi ja pääsimme kuittaamaan sisäkurvista ohi. Viimeiset sadat metrit eivät enää muuttaneet järjestystä, vaan maaliin tultiin järjestyksessä Excalibur, me, Fun 4 Us, Karlo ja Sigmund-X. Helevetin hienoa kamppailua koko kisan ajan, kaikki viisi venettä olivat vuorollaan kärjessä!!!

Tasureilla Layla saavutti voiton ilmeisesti hyvin puhaltaneen viimeisen spinnupätkän ansiosta ja Karlo päihitti meidät 7 sekunnilla!! Kolmossija ei ottanut kuitenkaan pannuun, vaan päällimmäisenä jäi mieleen loistava kärkikamppailu, lähes virheetön purjehdus ja hieno kesäkeli. Tätä huttua voisi nauttia useamminkin!

Ja tulokset löytyy tuolta http://www.sivukoti.com/saimaanpursiseurat/kuvat/Oopperar2011.htm

Venevauhtiin on kyllä tullut radikaali parannus ja vielä joku aika sitten ei olisi voinut kuvitella olevansa maalissa ennen Karloa ja Sigmund-X:ää. Maistui makialta!

Ilta menikin sitten Savon Regatan päätöstä juhliessa. Tuli samalla testattua veneen kantokykyä, kun istuinkaukaloon pakkautui parhaimmillaan 21 seiloria. Sopu (vai soppa?) sijaa antaa...Savon Regatta on hieno tapahtuma ja tänne soisi merenelävienkin saapuvan katsastamaan Saimaata ja sen kisaveneiden kilpailukykyä.
Seuraavina kisoina olisi tarjolla 24h Lappeenrannassa ja Joutseno siitä viikon päästä. Ennakkoarvioista poiketen ei taida malttaa pysyä poissa.....1 kommentti:

  1. Kiitos laivanvarustajalle...varsinkin ettei tarvinnut sitä plussakaljaa litkiä.
    Erityiskiitos keulamiehistölle ja pianomiehelle! Hienoa taktikoida kun tietää että manööverit menee kohdilleen. Upea regatta !!!

    JP

    VastaaPoista