tiistai 5. heinäkuuta 2011

Nousukiidossa

Savon Regatan 2. osakilpailu oli kuin toisinto Kuopion kisasta. Tuuli 1-2 m/s koko kisan ajan.

Saimme todella paskan lähdön, mutta noin metrinen tuuli armahti meitä ja muut paitsi Sigmund-X saatiin kiinni muutamassa minuutissa. Mailin verran kisattuamme aloitimme spinnu ylös-alas -jumpan, jonka seurauksena saavutimme X:n ja etenimme spinnuossuutta tasatahtiin.


Spinnupätkän lopussa alkoi ZZ Topin biisit kuulua yhä lähempää ja näimme miten Trixie veteli henkilökohtaisessa keula kohisten ja hetken päästä se oli jo rinnalla. Käsittämätön nousu! Tästä jatkoimme kolmisin eteenpäin ja kun luoviosuus alkoi, jätimme X:n kanssa Trixietä jälleen, mutta seuraavalla Kalisaarten kierrolla se jatkoi vimmaista spinnuttelua antamatta periksi. Jaakonsaaren velloksilla tuntuu olevan spinnutrimmit hallussa.
Viimeisellä kääntömerkillä kohti maalia olimme äksää edellä reilut puoli veneenmittaa, mutta tilanantovelvollisuuden myötä pääsivät yläpuolelle viimeiseen luoviin ja eka paukku valui käsistä.


Mutta kyllä sijoitus 2/6 maistui hyvälle ja Kuopiossa löydetyt trimmit olivat näköjään muistissa. Ja nythän tässä ei ole kuin yksi tavoite. Tosin torstaiseen kisaan vastus kovenee jälleen, kun etelän veneitä saapuu Järvisydämeen....Laiturilla jälkikasvu keksi oivan ansaintamahdollisuuden, kun alkoivat pestä kansia ja vesilinjoja. Taitaa olla kesän jäätelörahat kasassa. Vuorossa "Saimaan Puma" Aijaa....

1 kommentti: