tiistai 17. toukokuuta 2011

Dieppe - Brunsbuttel

Dieppe

Ja olihan viikko; mukaan mahtui pläkää, myrää, outoja luonnonilmiöitä ja juhlimista. Eka reilu vuorokausi työnneltiin koneella pläkässä. Den Helderistä lähdön jälkeen alkoi tuulla ja päästiin asiaan. 150 mailin legi Helgolandin alkoi komeassa kelissa ja tuuli vain yltyi matkan edetessä. Yön pimeydessä aallokko aiheutti jennin hakkaamista puolelta toiselle ja rullalaitteen narun juututtua löysin itseni makaamasta keulakannella selvittämässä ongelmaa otsalampun valossa. Olen joskus ollut mukavammassakin paikassa.



Hollannin kanavia Den Helderissä


Rentoa jollottelua, huomaa HIFK:n mestaruuspipot!


Helgolandissa vietimme kunnon gaalaillan ja aboriginaalien avustuksella löytyi pubi, jossa näkyi Suomi-Venäjä matsi. Tuloksesta liikuttuneina ilta venähti melkoisesti ja merihenkisiä virvokkeita meni litrakaupalla. Aamu oli kohmeloinen, mutta iltapäivän mittaan kankainen karisi, kun saavuimme Elben suistoon. Atlantilta puhaltanut kova tuuli ja maininki törmäsi vuoroveteen ja Elben virtaan aiheuttaen järkyttävän korkean, sekavan ja lyhyen aallokon. Aallon väli oli juuri veneen mittainen ja välillä "juutuimme" altojen väliin ja ne veivät meitä lähes hallitsemattomasti parhaimmillaan 15 solmua (ja mittari pitää kutinsa gepsiin nähden). Vittu että hirvitti!! SOG oli kuitenkin n. 4,5 solmua vähemmän! Kyllä oli taas Saimaan pojilla ihmettelemistä....





Viimeinen episodi sai alkunsa, kun vihdoin pääsimme sulutukseen ja lähdimme porhaltamaan kohti Kieliä tarkoituksena ajaa sinne läpi yön. Ihmettelimme erään lossikuskin reipasta kiilausliikettä ja huutelua perään, mutta kuittasimme sen saksalaiseksi ystävällisyydeksi. Toinen lossi vähän matkan päässä sulki tiemme kokonaan ja ilmoitti, että huvialuksilla ei ole kavanaan asiaa öiseen aikaan. Tästä viisastuneena palasimme takaisin sulun luona olevaan marinaan ja saattoaluksena toimi paikalle saapunut poliisivene. Esitin sen verran vakuuttavasti savolaista pölvästiä, että poliisi heltyi antamaan pienimmän mahdollisen sakon 50,-.

Kaikenkaikkiaan hieno reissu, jälleen kerran! Seuraava ryhmä aloittaa sitten hommansa tulevana lauantaina...

6 kommenttia:

  1. Asiallinen meiniki, asialliset pipot :). Meidän siirtoreissulla erään ORCi- kipparin tepsin mestaruuslippis lensi mereen pari mailia Travesta lähdön jälkeen.

    Sinko

    VastaaPoista
  2. Ollaan muuten tosi reiluja veneenvarustajia; itse saimme ajeltua venettä noin 400nm/legi, Pertille jäi ajettavaa n. 650nm.
    JP

    VastaaPoista
  3. No jossainhan sen omistavan luokan pitää näkyä... ;-) Sitä paitsi lupailee reippaita sivumyötäisiä, joten eihän siihen mene kuin pari päivää....

    VastaaPoista
  4. Hyvää tarinaa, lisää näitä!

    VastaaPoista
  5. Janne muuten täytti reissun aikana... saako sanoa.. 40v. Onnittelut vielä kerran!

    Synttärin jälkeisen päivän kääntyessä iltaan sankari kommentoi:" En oo ollu nelikymppisenä vielä selvin päin". Saarinen jatkoi tilanteeseen sopivalla kommentilla nelikymppisen puutteellisesta seksielämästä :)

    JP

    VastaaPoista
  6. No näitähän tuli lisää sitä mukaa kun maileja mittariin. Yksi helmi oli mm., että sen jälkeen kun täytin 40, oon saanu joka päivä sakot....

    VastaaPoista