perjantai 30. marraskuuta 2012

Opiskeltukin on

Ollaan sitten tästä eteenpäin Matin kanssa kirjanoppineita seiloreita. Paikalle oli vaivautunut reilut 30 Beneteautistia, joten tilaisuudelle oli selvä tilaus...


Mielenkiintoisia trimmivirityksiä voi olla luvassa ensi kesänä. Radikaaleimmasta päästä lienee ehdotus, jossa kevyellä kelillä levanki vetäistään ylös tappiin ja puomi reilusti keskilinjan yläpuolelle maksimaalisen tvistin aikaansaamiseksi. Joko meille siis nauretaan mahat kippurassa tai sitten kerätään hirveetä respektiä. Mutta jos kaveri tolla cv:llä tulee asian Australiasta asti kertomaan, onhan sitä nyt edes kokeiltava. Ihmisspinnupuomin kestäminen kyydissä aiheutti myös pohdintaa paluumatkalla. Muilta osin viesti oli pitkälti, että kaikkia naruja on hiplattava koko ajan aktiivisesti ja jos ei muuten, niin ihan kokeilumielessä. Norppien bongaaminen kaljatölkki kädessä ei ilmeisesti kuulukaan lajin luonteeseen...?

Kaikenkaikkiaan erittäin mielenkiintoinen pläjäys...

6 kommenttia:

  1. Itsekkin ihmettelin tuota puomijuttua, mutta se mikä toimii TP:n sikakorkealla rikillä, ei välttämättä toimi näissä kotimaisissa karvanopilla pimpatuissa kisaveneissä. Kannattaa kuitenkin joskus koittaa.

    VastaaPoista
  2. Pöntöllä istuessa on tullut moneen kertaan kelattua spinnunlaskua, jossa puomi poistetaan heti G:n noston jälkeen. Voisihan sen laskun ainakin periaatteessa jättää myöhemmäksi. Ja mahdollista sotkuahan on sitten koko kryssi aikaa selvitellä...

    VastaaPoista
  3. Talvi iltojen ajankuluahan on kommenttien heitto...

    Omassa veneessä kryssillä puomi on parhaillaan takapäästä noin 20 senttiä luuvartin puolella. Tuo silloin kun tarvitaan max. poweria. Ihan tilttikevyellä levanki ihan luussa ja puomi keskellä. Luulisin että tuo on genoaveneessä vieläkin helpommin luussa...!?

    Ja spinnupuomi tuli viimekesänä alas ja säilytykseen heti genoan noston jälkeen ja ennne spinnun laskua aina paitsi tiukalla slöörillä. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Saimaalla mestarit on jo vuosikymmeniä ajelleet isolla twistillä keveissä kesätuulissa. Hyvä että Ausseissakin homma on jo hoksattu.

    VastaaPoista
  5. Hyvä, että Ausseista saa tietoa, jos Saimaan sisäsiittoissa piireissä tietoa ei haluta jakaa

    VastaaPoista
  6. Saimaalla kisaaminen eroaa eniten meren puolen touhuun siinä, että lähes jokaisen kisan jälkeen loppuanalyysit käydään saunan lauteilla ja porukan kesken vallitsee äärimmäisen hyvä yhteishenki. Pitkin talveakin soitellaan ja kysellään kuulumisten lisäksi viimeisimmät hankinnat. Radalla kisa on välillä kuumaakin, mutta laiturilla hymyt on aina herkässä. Ja jos uusia naamoja ilmestyy kisoihin, vastanotto on aina lämmin. Jos tätä halutaan kutsua sisäsiittoiseksi, niin sopii minulle ja varmaan muillekin. Ymmärrän toki, että tämä ei toimi merellä, mutta jos em. osio jäisi kisoista pois, melkoinen pala tätä touhua puuttuisi.

    VastaaPoista